25 Kasım 2010 Perşembe

MOMENTOS'A MEKTUP


Sevgili Momentos,

Mektubunu okur okumaz yazmaya koyuldum. Beklemiyordum bana yazmanı, çok şaşırdım, ama tahmin edersin ki çok da sevindim!
Sağol, çok iyiyim. Umarım sen de iyisin.
Evet ruh durumumu pek gizlemeden, biraz da akışına bırakarak yazar dururum ben böyle. Ve öyle de denk geldi ki, sevinç ve hüzünleri bu aralar art arda yaşadım. N'apalım, yeter ki sağlık olsun, diyor ve gittikçe tatlı anneme benziyorum :)

Jean Manson... ve "Avant de nous dire adieu".. Çokk severim. Gençlik yıllarımı hatırlatıyor. Ne dendiğini bilmeden hani yabancı şarkılar ezberlenir ya, bu da onlardandır benim için. Hatta nasıl yazıldığına hiç dikkat etmemişim, daha önce. Şimdi bakınca, ayıptır söylemesi yakın zamanda çok idmanlı olduğumdan, ne anlama geldiğini de hemen anladım ;) Sanırım "biz hoşçakal demeden önce" diyor sevgili Jean. Bizim frenk elması buradayken, maksat fransızca patırdatmak olsun diye, arka arkaya birkaç nostaljik fransızca şarkının adını söylemiştim ona. Ama hani, sanki bir şey anlatıyor gibi: "si tu savais combien je t'aime, parole parole. Et si tu n'existais pas. L'ete indien, milord?" şeklinde cümle söylercesine :) Kulakları çınlasın, çok gülmüştü.

Şimdi burada da çok yağmur yağıyor. Tipik İzmir yağmuru; bir duruyor, bir indiriyor. Hafif de serinledi, ya da bana öyle geliyor. Ben hep üşürüm. Yazın da hep pişerim. Bir ayar tutturamam yani. Benim kesin termostatım bozuk. Adaptasyon sıfır. Üzerimde eşofmanlarım, ayağımda kalın çoraplarım, sırtımda annemin eseri bir şal ile, ahududular gibiyim şu an :) Saçımı da ensemde topuz yapsam, tam olacaktı, ama saçım fönlü, bozasım yok :) Zaten bütün gün de ara ara ezberlemeye çalıştığım Nina rolü yüzünden hafif dağıldım :) Aa evet, ben tiyatro kursuna gidiyorum. Geçen sene de gitmiştim, devam ediyorum.

Hepimizi bir yerde toplamaktan bahsetmişsin ya; inan bazen bunu düşünmüyor değilim. Çünkü bu kadar sıcak yazışmaların olduğu bir insan grubunun sanalda kalması yazık. Gerçi her birimiz saçılmışız değişik yerlere. İzmir'de kimler var bilmiyorum bile. İstanbul, Ankara, Antalya, Kocaeli, Çanakkale, Aydın'da olanlarımız var, hatırlayabildiğim kadarıyla. Düşününce, bir araya gelsek, gerçekten de inanılmaz bir mozaik olurduk.

Senin bana mektup yazdığın saatlerde, sanırım, yaptığım böreğin üstünün kızarmasını beklemekle meşguldüm. Fırının penceresinden habire pembeleşme testi yapıyordum. Evdeki ergenler ancak doyar diye, koca bir tepsi börek yaptım; bir sürahi de ayran (maksat kola istenmesinler). Of of nasıl daldılar, çıktılar tepsiye :)) O arada günlerinin nasıl geçtiğini anlattılar. Sonra da sınavları nedeniyle kapandılar odalarına.

İşte böyle Momentoscum... Kağıt-kalem-zarf tadında yazdığın mektubuna karşılık vermesem huzur bulmazdım. İnceliğine çok teşekkür ediyorum! 
Dayımgillere selam söyle. Bir akşam kaynımlarla oturmaya gelcez :)

Sevgilerimle...

Mükü

(Not: İşbu mektup sevgili Momentos'un başlattığı mektup silsilesine içtenlikle karşılık vermek amacıyla yazılmıştır. Onu sevgiyle kucaklıyorum. http://sezerozsen.blogspot.com/ )

23 yorum:

  1. Ah ah, ben yemek telaşındadır derken, sevgili Mügemiz kalkmış satırları sıralamış, nasıl keyifle kahkahayla okudum bilemezsin. Bundan sonra ara ara mektuplarımla yoklayacağım seni, bilesin :))))
    Ben de yazımın hemen altına senin linki ekleyeyim, insanlar mektup okusunlar biraz değil mi ama? :)))
    Sevgiler,
    Not: Kaynıngiller Almanyadan kesin dönüş yaptılar mı be yaa? :)))

    YanıtlaSil
  2. Yokla tabii ki.. her zaman :)

    Not: Te be sorma.. Eltim alışamadı oraya diye, kaynımgil topladı geldi çoluğu çocuğu.

    YanıtlaSil
  3. not: E hade o zeman güzünüz aydın be ya... gelırsınız pırasa böreciği yaparım size :))))

    YanıtlaSil
  4. not: a be ne göz ayması be şugar insan.. geldiler üst kata.. a be err akşam beraber yimek yeriz, o susak aazlılarla. gelelim de bi bürecik yap, dediin gibi :)))

    YanıtlaSil
  5. not: hahahahahahahaha tamam bir tuluatımız eksikti, bak işte o da tamamlanıyor Müge :)))) vallahi katıldım kaldım burda.. ay sen çok yaşaaaa

    YanıtlaSil
  6. Süpersiniz ya bayıldım mektuplaşmanıza..neyse günümüz mektupları kişiye özel görünse de bizlere de mal olmuş gibi..bizi gülümsetenlere selam olsun..:))

    YanıtlaSil
  7. pırasalı börek kokusu deepsoundu basınca gelip bir selam çakayım dedim, malum rüzgar kokuları taşıyor :)

    YanıtlaSil
  8. CWRM, hepiniz varsınız bu mektuplarda :)

    y. :)
    Hoşgeldin.. çok sevindim gelmene :) gelse keşke diyordum inan..

    YanıtlaSil
  9. ooo bak gördün mü Müge, rüzgar aldı götürdü kokuyu ve beraberinde bir çok müşteri getirdi.. eh bana mutfak yolları gözüktü :)))) şöyyle kocca bir tepsi, yok yok hatta bir kaç tepsi yapılmalı :))

    YanıtlaSil
  10. Pırasalı börek de çok güzel olur.. anneannem yapardı.. hey gidi :)

    YanıtlaSil
  11. pırasalı börek, nina ezberi, rüzgarı duyan bir kadın... gelmesem olmazdı. üstelik alenen de izmiriyim.
    ayrıca ben hala mektup yazan kuşağındanım, evin heryerinden mektup fırlıyor sağa sola, hala mektup kağıtları alıyor sol alt köşeyede çiçek ciziktiriyorum.

    YanıtlaSil
  12. Müge ben bir evvelki post sonrası olayı tam kavrayamamıştım sahne tiyatro Nina ???Ünlü biride ben bilmiyorum sanırım diye düşündüm çok ses edemedim bide kumru istemişliğim var ya :(((
    Şimdi bildim ne güzel tiyatro kursu...

    Gösterim olursa atlar gelirim haber verisen İzmire gelmek için bahanem olur :)))
    mektupda çok güzelmiş ayrıca :)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. y. :)
    hissetmeliydim onu da.. :)

    Nihal, kumru konusunda samimiyim!! :)
    Henüz gösterim yok, olursa haber veririm tabii ki, çok sağol ilgine ve övgüne..
    sana da sevgiler :)

    YanıtlaSil
  14. allah börek!! şlapsss :)
    dostluğunuz daim ola..

    YanıtlaSil
  15. kaçırdın Syrakusa :)))

    YanıtlaSil
  16. hiaaaa!!!! kader pühüüü :(

    YanıtlaSil
  17. Müge'ciğim sana bir mim yolladım :) Yazmak istersen elbet. sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Hemen bakıyorum Fulya'cığım. Şimdiden çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  19. YA ben neler kaçırmışım Müge..bilseydim bir koşu gelirdim valla neyse bir dahakine,sahi ıspanaklıya da hayır demem söyleyeyim..:)

    YanıtlaSil
  20. kabaklısı da süpper oluyorr!!

    YanıtlaSil

hadi söyleyin bi şeyler :)