3 Aralık 2010 Cuma

TİYATRO


Cuma geldi, e cumartesi de pek yakında.. Yani benim tiyatro günlerim. Ödevler art arda geliyor. Biri bitmeden diğeri başlıyor. Zor gibi görünürken, aslında çok da zevkli geçiyor; hem dersler, hem de ödev hazırlıkları.
Ödevler şöyle:
1- Anton Çehov'un "Martı" isimli oyunu okunacak (okundu)
2- Oyundan bir bölüm ezberlenecek; Treplev ve Nina (ezberlendi)
3- Bir şiir bulunacak ve beş ayrı ses tonunda okunacak (bulundu, çalışıldı. Ama ses tonlarında sorun var.)
4- Bir oyuncak bulup, buna bir isim, geçmiş ve karakter verilecek (tamamdır. Bir Barbie bebek, Rus Svetlana oldu. Moskof'ta balerinmij eskiden; jimdi buRaya çalıjmaya gelmij. Üj tane cocugu ijin paRa kazanmaya calıjıyoRmus. :p)

Şimdi bunlar böyle çok kolay sıralanıveriyor ya, yaparken bir yandan da gülesi geliyor insanın. Evde yalnızken, ya da herkes varken bir anda ezberini söyleyen biri. İlk başlarda çocuklar "aa annem ne diyor ya" diye bakarlarken, beni dinleye dinleye karşılık vermeye de başladılar :) Diyaloglu bir parça ise zaten kitabı ellerine tutuşturuyorum. Hatta kızım biraz daha ilerleyip, normal gündelik konuşmalarımızın arasına benim replikleri sıkıştırır oldu.

Bu akşamki ödevler şiir ve bebek. Bir saat sonra önce prova yapacağız, sonra da ders başlayacak. Hocalarım benden 15 yaş küçük, sınıf arkadaşlarımın çoğu çocuklarım yaşında :)
Tiyatro eğitiminin tatminini geç de olsa yaşayabildiğim için seviniyorum.

Hadi Allah zihin açıklığı versin bana.. :)

37 yorum:

  1. ay var ya kıskançlıktan çatladım:)) sen her hafta ödevlerini bana bildir ben de eşzamanlı olarak burada çalışayım. Hatta bak şiirin 3 ses tonu senden, 2 si benden olsaydı, CD ye çeker yollardım, bacımla ortak çalıştık derdin. Bi de yalan kıvırırdın, biz aslında aynı yımırta ikizi imişik ama hayın bir hastabakıcı bacımı çalmış adını Leylak komuş, yıllar sonra tesadüfen buluştuk (zaten kara Melek dizisinin senaryosu da bizim öyküden yola çıkarak yazılmış), ben ne yaparsam onun da yapması gerekiyor dersin:))
    Düşün sen bu konuyu düşün, yoksam kıskançlıktan kızamık çıkarcam:)))

    YanıtlaSil
  2. Gözü kör olasıca hastabakıcı.. ayırmış bizi.. bloglar da olmasa, ya Sinan Çetin, ya da Serap Ezgü'de bulurduk birbirimizi zaten :pp
    Şimdilerde Müge Anlı mı yapıyor acaba bu işi.. neyse bloglara duacıyız vallah billah :)

    tamammm ödevlerimi seninle seve seve paylaşırım!!! :))
    Sırada Shakespeare'in Huysuz Kız'ı var.. Okudum bitti ama ezber ödevi verilmedi henüz..

    Var ya, biraz önce Martı'daki eşim aradı, çalışmamış.. prova yattı :( hadi bi koşu sen gel seninle çalışalım, ama Treplev olmak zorundasın (erkek o da), çünkü ben artık Nina'yı baya bi ezberledim.. Olmadı Naomi olursun be ya :)))

    YanıtlaSil
  3. hani benim kalplerim:=))

    rus bebek çok hoşuma gitti:=) bır ısım ve bır geçmiş ha:=))

    YanıtlaSil
  4. Oliiiim, oliiim, Treplev oliiim ben. Ahir ömrümde bir de erkek olmayı denemiş olurum böylece, çok beğenirsem kalırım orda:)))

    YanıtlaSil
  5. Ben okurken eğlendim, provalar ve ezberler zor olsa bile sen de eğleniyorsundur eminim. svetlanaya bayıldım.

    ama profilini okurken canım brownie çekti, yarın yapayım hemen. ben de şahane yaptığımı düşünüyorum, adil bir jüri karşısında yarışabiliriz :))

    YanıtlaSil
  6. ben de kıskandım şimdi sizi. üniversitedeyken üç sene tiyatro yapmıştım.Şimdi de fırsatım zamanım olsa yine sahneye çıkıp o alkışları duymak isteri. İnsan sahne tozu yutunca hakikaten bırakamıyor, içinde bir yerde hep kalıyor. Hele bir sahneye çıkın o alkışları duyun o zaman konuşuruz :)

    YanıtlaSil
  7. çok keyifli olmalı bu ödevler diye düşünüyorum müge:))
    sadece zaman sıkıntın olabilir sanırım...
    kolay gele:)))

    YanıtlaSil
  8. absolut yakalaaa <3<3<3
    :))

    YanıtlaSil
  9. Leylakcım yalnız Treplev biraz melankolik bi vatandaş.. ve de yazar!! Nina da aktris.. ama Nina başka bir yazara aşık falan filan.. texti yollayayım da, sen bi karakter çalışması yapadur ;)))

    YanıtlaSil
  10. Depresif Ayu, hoşgeldiiin!!
    Acayip eğleniyoruz. hayır bi de şu var; hocalarımız da oyuncu olduklarından, normal ses tonunda ve tek vücut hareketiyle geçmiyor dersler.. hocalara da gülüyoruz.. yani herkes maymun oluyor bir ders boyunca..

    YanıtlaSil
  11. Yasemin, çok haklısın.. bilmem mi hiç sahne tozu ve alkışın hazzını.. bu benim ilk deneyimim değil zaten.. Ali Poyrazoğlu ve Müjdat Gezen bünyesinde de eğitimler aldım ve oyunlarda oynadım.. kopmak imkansız..
    inşallah yine fırsatın olur!!

    YanıtlaSil
  12. Cepaynacım.. ev, iş, çocuklar, annem, blog ve tiyatro.. neredeyse her anım dolu.. blog okurken bile bazen bir yandan da ders çalışıyorum..
    ama çok zevkli.. diğer sorumluluklarım tabii ki öncelikli.. onları aksatmadığım sürece devam :)

    YanıtlaSil
  13. Bu akşam şiir ödevimi verdim, hocam beğendiii :) ama Svetlana'ya fırsat kalmadı. Çünkü enerji ve algı çalışması uzun sürdü. Yarın Çehov.. haftaya Svetlana..

    Leylaaak bir oyuncak ayarla hemen!! ;)

    YanıtlaSil
  14. Ama bu cok guzel bısey:)
    demek çehov calısıyorsun
    ınan bayıldım
    kutlarım

    YanıtlaSil
  15. Azıcık arkamı döndüm bizim Müge tiyatroda kahraman olmuş..MARTI güzel bir eser,yerel tiyatro sanatçılarımızda oynamıştı.Oynadığın günü söyle de izlemeye geleyim Mügecim..:))şu an bende OYUNCAKLARla ilgili bir şey çalışıyorum şaka değilse bir şekilde ulaştırayım..:))

    YanıtlaSil
  16. Svetlana...Çehov..Seni izlerken başı dönüyor insanın..Ben kafkas ekibinde 5 yıl turnelere katıldım sahne de olmak başka bir şey..tiyatro çok farklı..
    onları seyrederken bile korkuç heyecan duyuyorum..

    YanıtlaSil
  17. yaşadığınız şehirde böyle imkanların olması ne büyük şans, ne kadar imrendim bir bilseniz. sizin adınıza da çok sevindim, dizilere bir oyuncu daha yetişiyor ha.

    YanıtlaSil
  18. Öykücüm sağol.. Bu uğraş sadece bir vakit geçirme ya da hobi gibi gelmiyor bana. Bu vesileyle çok değerli yazarlar, hayatları ve eserleri de okunmuş oluyor. Ayrıca da pratiğe dökülünce ödev şeklinde, bir terapi ve deşarj yolu da.. Adrenalin ve zevk bir arada.

    YanıtlaSil
  19. CWRM'cim teşekkür ederim. Bu sahnelenmek üzere hazırlanılan bir süreç değil henüz. Sadece çalışma. Ama oyun da olacak da, tarihi ve ne olacağı belli değil.
    Ah ah ben de çok severim halk oyunlarını.. öğrenciyken katılmışlığım oldu ama seninki çok daha güzel ve kapsamlı olmuş. Sahne ne hoş bir şey değil mi? :)

    YanıtlaSil
  20. Toprak, sözde büyük şehirdeyim ama inan bu işlerin bu kıvama gelmesi ancak geçen sene oldu. Yani aslında yıllardır bir sürü amatör ekip çalışır buralarda ama açıkçası benim içime sinen bir oluşum geçen sene gerçekleşti.
    Dizilere yetişiyormuşum gibi hissetmiyor ve hayalini kurmuyorum aslında.
    Hımm du bakiiim yoksa iyice çalışıp, yeni Bihter ben mi olsam :ppp Gerçi "Behlül kaçar" dendi bi kez.. ı ıhh o iş yaş :)))

    YanıtlaSil
  21. ahahaha alemsiniz vallahi :) eğlendim baya :)
    ne güzel geç de olsa ne istediğini bilmek ve bundan zevk almak

    bol eğlenceli bir haftasonu diliyorum size
    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Eğlendiysen e süper yahu :))
    Neee" geç" mi dediinn?? Sen bana yaşlı mı diyorsun yani :))))))))
    Yok yok şaka yapıyorum :)))

    Bak dünkü derste ne oldu: hoca sahnelememiz olası bir oyundan bahsediyordu. Karakterleri saydı; bir tane de anne saydı. Ben anında yanımdakine fısıldamadan duramadım tabii (genelde kıpraşık bir öğrenciyim de): "beni kesin bu anne yapacaklar :))"
    Kızım ya, tipimde de hiç yok ama nüfus bilgilerimi biliyorlar naapiyim :)))

    YanıtlaSil
  23. süper eğlenceli :) ben de özendim şimdi ..bak ben yaşa hiç takılmayan biri olarak:) asla hiç birşey için geç değildir diyorum ve sana yaşlı demek ne hacet sen herkesten daha gençsin diyerek burda durmuş hayıflanıyorum ..ben de yapmak istiyorummm :))

    YanıtlaSil
  24. Volkan, amannnn derken?? :))

    YanıtlaSil
  25. lityummmm amma denk geldi di mi? yaş muhabbeti :)))

    YanıtlaSil
  26. Bloguma hoş geldiniz.Sevindirdiniz beni.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Of bu nasıl bir rastlantıdır ki, blogunuzu açmış, tam da okumaya başlayacaktım!

    Siz de hoşgeldiniz! :)
    benden de size sevgiler :)

    YanıtlaSil
  28. Çok keyifli olmalı Müge'cim, içim gitti vallahi:)

    YanıtlaSil
  29. Evet çok keyifli gerçekten.. Ama bugün Çehov vardı; sınıfça tırpandan geçirdi hoca bizi :) Hiç kimse onun istediği Nina olamadı.. :(

    Sırada Huysuz Kız var.. Petruchio ve Katherina'nın tepişmesi :)

    YanıtlaSil
  30. ben de istiyorum ben deee :))

    YanıtlaSil
  31. Sende mi NK? ne güzell..

    Vay be, bizim ekip ne müthiş çıktı!! bayıldım!! E hadi madem biz hep birlikte bir kumpanya oluşturalım :)
    İlk oyun ne olsun isterdiniz, birlikte çalışacak olsak?? :))

    YanıtlaSil
  32. bebek ödevi şahanee!!
    ben de uzun zamandan beri tiyatro kursuna gitmek istiyorum ama onun yerine hep başka kurslara gittim :) demek ki gerçekten de o kadar hevesli değilmişim :) seyretmekten inanılmaz keyif alırım ama...
    benim annem böyle bir şeye girişmiş olsa kalkar alnından öperdim!! senin bebeler kim bilir ne kadar gurur duyuyor, ne kadar eğleniyorlardır :))

    YanıtlaSil
  33. Sevgili NzN, işin ilginci ben izlemekten büyük keyfi almam. Çünkü izlerken rahatsız ediyorum kendimi, salamıyorum. Öğrendiklerimi görmeye çalışıp, göremediklerim olursa burun kıvırıyorum, öğrendiklerim çıkarsa seviniyorum. Sonuç olarak zevkine varamıyorum. Ama yine de izlemem lazım, o ayrı.
    Benim bebeler, eğlenmekle birlikte kanıksadılar artık. Fakat kızım gün geçtikçe "ben de istiyorum" demelerini arttırdı. Bu eğitim sisteminde, benimki gibi bol ödevli bir kursa giderse, okulu biraz hafife alması gerekiyor :(( Bunu çok istemesek de, ona uyacak bir kurs arayışına da girdim.

    YanıtlaSil
  34. ben ödev konusuna toptan karşı olduğum için ağzımı hiiç açmayayım :)
    tek tip ödev mantığının herkese uygulanmaya çalışılması ve anlamsızca hayatlarının ellerinden alınmasına bir türlü sıcak bakamıyorum. dolayısı ile istiyorsa direkt gitsin kursa der, kocaman kocaman desteklerim kızını buralardan :)

    YanıtlaSil
  35. Sana temelde katılıyorum tabii ki, ama şu ÖSS denen anlamsız sınav saçmalığı var ya :((

    Ama dediğim gibi, arayış halindeyim.. Onun bu isteğine karşı durmuyorum. Zaten aslında hobilerine de vakit ayıran çocuklar, okulda daha başarılı oluyorlar.

    YanıtlaSil
  36. ödevin böylesne can kurban Müge'cim.. tabii zoraki olunca gerebilir benim gibi manyakları böylesi bile :)

    YanıtlaSil

hadi söyleyin bi şeyler :)