22 Aralık 2010 Çarşamba

AYNAYA BAK


YAşamı Geciktirme Uzmanlarından bahsedeceğim bugün de (YAGU). Tadını çıkarmak, değerini bilmek, zamanın geçtiğini fark etmek, yaşamın her an bitişe yaklaştığını görmek, "bugün git, yarın gel", "emekli olunca yaparım" ya da "çocuklar bir büyüsün de.." dememek, kendini kale almak ==> işte bunlardan haberi olmayan ya da kulak asmayan insanlardır bunlar. "Dile benden ne dilersen" diye soran bir cin olsa karşılarında, ne diyeceğini bilemeyenlerdir. İsteklerinin gerçekleşemeyecek olmasına olan inançlarından dolayı belki de. Ya da gerçekleşecek olsa bile, kendinden başka kimseye iyi gelmeyeceğine olan endişeleri olabilir. Yoksa bencil davranmakla suçlayabilirler kendilerini. Bir tek kendisi için iyi olan bir şeyi neden istesinler ki... Halbuki bilmezler ki, onlara iyi gelen şeyle parlayacak olan yıldızları çevresindekileri de aydınlatacaktır.. Kim bilir...

Ânın tadı nasıl çıkar?
Bir şeyin/kişinin değeri nasıl bilinir?
Zaman aslında dünyadaki en kıt şey midir?
Nereden bilinsin, yaşam belki de o kişi için çok uzun...

Kamyon yazısını deforme eder gibi: bugün KENDİN için ne yaptın? En son ne zaman kendin için bir şey yaptın? Ne kadarı gerçekten SADECE KENDİN içindi? Hadi yaptın diyelim, kendini suçlu hissettin mi? Hissettiysen, etrafın için yapmak zorunda olduklarının sayısını mı artırdın o zaman da?

Çarklara çomak sokmak istedin mi hiç?

En son ne zaman gerçekten CESUR oldun?

Kendin olmaya gücün, kendinle yüzleşmeye cesaretin var mı?

Hadi hepsini yaptın diyelim, kendini taşımaya hazır mısın? Sonuçlarıyla baş etmeye?

Pişman olursan, kendine olan kızgınlığına gem vurmaya mı çalışacaksın, ya da kendini affedecek misin, veya "istedim ve yaptım" diyerek gururla kabullenecek misin?

Sorumluluk için, "yaptıklarının sonuçlarına katlanmaktır" diyorlar. Yeterince sorumluluk sahibi misin?

Yoksa kimseden korkmadığın kadar, kendinden mi korkuyorsun?

Yoksa sen de mi bir YAGU'sun?

16 yorum:

  1. yok.
    kesin olarak söyleyebilirim ki ben bir YAGU değilim. henüz sadece kendim için yaşamayı öğrenememiş olsam da hatırı sayılır derecede gerçekleştiririm kendimin istediklerini:)

    YanıtlaSil
  2. sen de beni düşündürttün şimdi bak, ne gereği vardı canım, türk malı seyret bişiciin kalmaz.

    YanıtlaSil
  3. NzN,
    Sürekli sedece kendin için yaşamak zaten normal yürekte ve ruh sağlığında birinin yapabileceği bir şey değil.. öğrenme de bence.. ama YAGU olmaman süper :)

    YanıtlaSil
  4. Toprak,
    Düşünme ya çok.. YAGU'lardan uzak dur yeter.. Hepimizi dibe çeker onlar valla.. Söyle bakayım ne zaman oynuyor Türk malı.. onlara söylemeli seyretsinler :)

    YanıtlaSil
  5. Kafadaki ve kalpteki bütün gereksizlikleri boşluğa itince carpe diem' liyoruz cümleten :)

    YanıtlaSil
  6. Ah Müge'cim ahh bir yapabilsem...
    Umutluyum ama yeni yılda oalcak...
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  7. YAGU olmamaya çalışan; bu uğurda epey çaba sarfeden, hatta kendine sık sık gösteren belli eden; YAGU olmamak için elinden ne gelirse yapan bir kişiyim...Yaşasın YAGU olmamak :)))

    YanıtlaSil
  8. valla billa ben yagu değilim , sisteme de yeterince son zamanlarda çomağımı bolca soktum :D

    YanıtlaSil
  9. çok var onlardan:((( bazen hepimiz düşüyoruz bu oyuna önemli olan fark etmek

    YanıtlaSil
  10. çocuktan sonra YAGU oldum ben

    YanıtlaSil
  11. Özlemcim, hadi bi gayret ;)

    Ünvercim, tut ucunu sakın bırakma ;)

    Cherry'cim, gururumuzsun!! :)

    Herbirenk, fark edince de tutunmak lazım di mi? :)

    Deli Anne'm benim, o dönemler geçici.. Bu laf da bayıcı ama doğrucu.. Bu temponda blog'una yazacak değil vakti, isteği bulabilmen bile, YAGU'culuğa nanik yapabildiğinin kanıtı ;)

    YanıtlaSil
  12. Ben de Deli anne gibiyim , cocuklardan sonra YAGU oldum galiba. Anin tadi nasil cikar, biraz kontrolu elden birakmakla sanirim. Ara sira amaan be demek lazim bu yazini okuyunca onu farkettim. Nereye kosturuyoruz ki.

    YanıtlaSil
  13. Buarada bana bir uğrar mısın? MİM'in var :)))

    YanıtlaSil
  14. Ben bir YAGU idim. Hep diyorum 40 yaş bir dönüm noktası oldu bende. Ara sıra ipin ucu kaçsada ben artı YAGU değilim.

    YanıtlaSil
  15. Ben YAGU idim beni öyle silkeleyecek bir hikaye yaşadım ki ben de saklı kalsın:))) artık asla diyorum, su akar yolunu bulur, çocuklar için de eş için de didinmek süpürgeden saçlar imal etmek yanlış artık bana göre, herşey tadında kalmalı diyorum, çok sevgiler sinem...

    YanıtlaSil

hadi söyleyin bi şeyler :)