4 Ocak 2010 Pazartesi

Burun Farkıyla Kader Kumarı


Siyah uzun saçlı, reklamcılık sektöründe yönetici olan, çekingen ve özgüveni az Helen, bir gün işini kaybedince, gün ortasında eve dönmek zorunda kalır. Trene son anda binmek ile burun farkıyla binememek arasındaki büyük fark, hayatını değiştirebilir ya da aynı tasları aynı hamamda tıngırdatmaya devam ettirebilir.

Kader ile şans arasındaki bağın sorgulandığı bir film olması ve "an"ların tüm bir hayat sürecini nasıl değiştirebileceğini göstermesi beni çok etkilemişti. Haberimiz olmadan, farkına varamadan ilerleyen dakikalarda bizi nelerin beklediğini bilseydik hayat daha mı kolay olurdu? Hâkim olunamayan, olunması imkansız rastlantıların peşi sıra sürüklenip yaşadığımız olaylarla kâh sevindik, kâh daraldık. Bu bir "keşke" ile "iyi ki" sınavı.

4 yorum:

  1. Yaşadığımız an'da olumsuz gibi görünen gelişmelerin uzun vadede bize nasıl güç kattığını ve seçimlerimizi nasıl yönlendirdiğini de gösteriyor bu film. Bir yandan "kaçırdığımız" trenler var mı diye sorgulatırken, bir yandan da "her şey olacağına mı varır ki" dedirtiyor... Bence birçok şey şans eseri hayatımıza girmiş gibi görünse de trenleri kaçırıp yakalamak yine bizim elimizde.

    Kurgusunu ve "kader" kavramına bakışını sevdiğim bir film...

    YanıtlaSil
  2. Geriye baktığım zaman böyle anlarım var benim de. Kadere teslim olmaktan başka çıkarın olmadığı anlar. Ama bir yandan da kaderin yardımcı olduğu anlar. Şansımı döndürme şansımın olmadığı anlar. Hayat bu işte, klasiğini söyleten anlar.

    YanıtlaSil
  3. Filmi hatırladığım kadarıyla, iki ayrı durumda da sonuç değişmiyor; yani aldatıldığını bir şekilde öğreniyor. Ama olayların akışında değişiklik oluyor. Yani yaşantımızda önemli olanlar, yol nasıl olursa olsun karşımıza çıkıyor gibi anlamıştım diye hatırlıyorum. Üşenmeyip filmi bir daha mı izlesem! Bak nasıl meraklandım şimdi!

    YanıtlaSil
  4. Filmin sonları aynı değil Fatmacığım.. İstersen sonunu yazmayayım ve sen filmi yeniden izleme zevkini yaşa. İzleyemezsen haber ver, anlatırım :)
    Katil uşak değil :))

    YanıtlaSil

hadi söyleyin bi şeyler :)