4 Şubat 2011 Cuma

İZLERKEN DİNLET (hadi beraber)

Velazquez "Nedimeler", 1656




Çok sevdiğim bir tablo... Deha ürünü... Birlikte seyredelim istedim...




Bu akşam müzik kanallarından birinde aşağıda linkini vermeye çalıştığım parçaya rast geldim. Umarım link vermeyi becerebilmişimdir. Burası Facebook değil ama sizlerle birlikte dinlemek istedim. Hani yazamayasım tuttu ya, ayrı kalmamak adına, beraber bir şeyler yapabilmek adına. Ola ki becerememişsem, linkin açık adresi de şu;

http://www.dailymotion.com/video/xg7ptr_mary-hopkins-those-were-the-days_music


nostalji

8 yorum:

  1. Tablo gerçekten de hoşmuş arkadaşım ayrıca link çalışıyor:)

    YanıtlaSil
  2. dinledim. oooooooh mis. :)

    sen paylaş böyle arada. ;-)

    YanıtlaSil
  3. Yıllar önce İş Bankası'nın yeni memurlarına yaptığı eğitimde bir derste bu tabloya bakarak bir hikaye yazmamız istenmişti ve ben de hemen oracıkta Fransız İhtilali döneminde geçen bir trajedi hazırlamıştım. Benim için güzel bir nostalji oldu bu gece gece.

    Bu arada Those were the Days'i Türkçe sözlü en iyi versiyonundan dinlemek isteyenler için de Gönül Turgut'un Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak şarkısını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. Bu da çok güzel bir paylaşım. Müzik kadar güzel bir iletişim vasıtası var mı acep.
    Hele böyle ergenlik çağımızda bangır bangır söylediğimiz nostaljik Mary Hopkins parçası kadar güzeli?

    YanıtlaSil
  5. Sabah sabah çok iyi geldi. Üzerine de bir doz "all hung up in yoru green eyes" da aldım:))

    YanıtlaSil
  6. Ah bacım ya ortaokulun ilk yıllarına götürüverdin beni. Yine böyle soğuk bir günde okulun karlı bahçesinde kızlarla hep bir ağızdan söylemeye çalıştığımızı hatırladım. Ömrüm boyunca ezberleyebildiğim yegane İngilizce şarkı. Bereket sonra Türkçesini okudu birileri de o berbat aksanımızla şarkıyı rezil etmekten kurtulduk. "Bu ne biçim hayat, köfteler hep bayat" diye cırlamaya başladık sonra:))
    Les Meninas'a ben ve Ankara'daki diğer bacım bayılırız, pek bir muhabbetle bahsederiz kendisinden, hele bacı iyice hastasıdır, denk geldiği yere iğneler çıktısını alıp. Belki o da senin bacındır ha:))) Neyse ben giden gaaari, yiğen hasta, bacının yanına uğrayacam. Öptüm İzmir'li bacımı...

    YanıtlaSil
  7. İkizlerimizin annesi :) Oh sevindim!! :) sağol

    Aynadaki Aksim, biraz da senden aldım gazı, müzik paylaşma konusunda :) ohh misss :p

    Muhammed Bey, bu tablonun yorumlanmasına dair çok güzel bir açıklaması da var aslında. Gece bu paylaşımı yaparken, uykum vardı yazamadım :) ama yazayım bir ara. Teşekkürler :)

    Asuman hanımcığım, gerçekten de çok eski ama hoş esintiler getiren bir parça. Ve müzik... evet müthiş bir vasıta.. sağolun :)

    Çenebazcım, ayynen ardından o da iyi giderdi.. çok teşekkürler ;)

    Canım bacım, köfte muhabbetini ben de hatırlıyorum :)))) Diğer bacıma da benden sevgiler götür <3. Yeğene de çooook geçmişler olsunnn!!!! kocaman öperim cork diye ;)

    YanıtlaSil
  8. Cok tesekkurler paylastigin icin. Iyi geldi:)

    YanıtlaSil

hadi söyleyin bi şeyler :)