15 Şubat 2010 Pazartesi

MİM Sanatı

MİM
Kim?
Kimim?
Yedi maddelik miyim?

Sevgili Catharsis'ten bana zıplayan MİM haberini alır almaz yazmaya koyuldum, diyemeyeceğim. Sağolsun, beni düşündüğü için. Yazamadım, çünkü aklımda başka şeyler vardı. Neymişşş? Demek ki, aklımda başka şeyler varken, yeni bir işe başlamazmışım (1. madde).
Yazmasam mı acaba, diye düşünürken, bunu hiç olmazsa Catharsis'in hatırına yapmaya karar verdim. Neymişşş? Demek ki, vefalı ve kadirşinas olmaya gayret ediyormuşum; ki her zaman beceremem de (2. madde).
Ne yazarım, nasıl yazarım, derken elime kalem kağıt alıp liste yapmaya başladığımın farkına varıp da, yazdıklarımı okuyunca kendime sadece "narsist kadın!" demek yakıştı. Neymişşş? Demek ki, vitrin hazırlarken sadece iyi yönlerimi sunmaktan kendimi alamıyormuşum; ki bunu yapmamaya çalışırım hep (3. madde).
O yazdıklarımı hemen çöpe atıp, daha sakin bir zamanımda, kendimi pohpohlamayacağım bir zamanda yazmak üzere unuttum. Neymişşş? Demek ki, kendime yüz vermeyi sevmiyormuşum (4. madde).
"Hiç yazmasam ayıp olur mu acaba" diye düşünürken, bunun asıl yazma kısmının değil, bu MİM ödülünü diğer blogdaşlarıma paslamanın eğlenceli olacağı kararına vardım. Neymişş? Demek ki, olmadık şeylerle eğlenmesini biliyormuşum, ne de mütevazı bir sevgi kelebeğiymişim (5. madde).
"Dur önce çocukları okula yollayayım, evi derleyip toplayayım da işe gideyim, maillerime bakayım, hastalar gelsin gitsin, blogları gezeyim, aa dur şuna bir yorum yazayım, aloo annee bir ihtiyacın var mı, niye gecikti bu hasta, sen yine mi dişlerini fırçalamadın, Tubely de ne, sular niye az akıyor bugün, ay dur biraz da ezberlerime çalışayım..." derken MİM gene sıranın arkasına gitmek zorunda kaldı. Neymişş? Demek ki, önceliklerim bir yana, MİM bir yana imiş (6. madde).
Aaaa yaptığım listede bunların hiçbiri yoktu. Yemek yapmayı sevmediğim ama el mahkum yaptığım, aptallığa tahammül edemediğim, beni yıkmadıkça birçok şeyde mizah bulmaya çalıştığım, başka türlü hayatın geçmeyeceğini sandığım, hoşgörüm yüzünden "taze kazıklı" olduğum, aslında benim daha MİM'lenmeden önce şu sol tarafta MİM'li gibi özelliklerimi sayarak doğuştan MİM'li olduğum ve ne de güzel saçmaladığım aklıma geldi. Neymişş? Demek ki, aslında MİM ödevi yapmaya bayılıyormuşum (7. madde).

Ohh sonunda işin eğlenceli kısmına ulaşabildim!
Bana verilen yetkiye dayanarak kendilerini MİM'lemekten şeref ve bahtiyarlık duyacağım blogperver arkadaş listemi açıklamak üzereyim.

"Anddd MİMs go tooo:


http://anlamayanadam.blogspot.com/

http://ahmetsoylemez1967.blogspot.com/

http://kalabalikodalarda.blogspot.com/

http://sessizlikbozumu.blogspot.com/

http://aquayasam.blogspot.com/

http://gdemirbilek.blogspot.com/

http://naifkalem.blogspot.com/

Hadi size kolay gelsin. Ödevini yapmayanlardan "elektrik kesikti, sel bastı,kıl döndü, sular soğuktu... vs" gibi mazeretler istemiyorum. Çıt çıkmasın sınıfta :)

8 yorum:

  1. efendim ben sanatın bazı kollarıyla naçizane uzun zaman ilgilenmiş, ancak 'mim sanatı' ile bugüne dek hiç mi hiç karşılaşmamıştım, çok memnun oldum :)

    not: haftanın 'çocuk müge'sinin gözleri üzerine bir şey anlatmak istemiştim başlarken aslında, olmadı, başka bir yazıya..

    YanıtlaSil
  2. Ya işte hayat böyle, insan her dakika bir şey öğreniyor :)))
    O "başka yazı"yı ailece bekliyoruz merakla :))

    YanıtlaSil
  3. listede yer verdiğin için eyv. ama benden hayır yok, beceremiyorum, atıp tutuyormuşum gibi geliyor.

    acaba şöyle iyice bir konsantre olsam? yoo hayır, yapamıyorum :)

    tekrar eyv. ve özür ayrıca..

    YanıtlaSil
  4. Yine şiirsel bir anlatım. Neymiş diye diye yazı o kadar hoş bir diyaloğa döndü ki okurla birebir iletişim kurmak bu olsa gerek.

    YanıtlaSil
  5. Yazıdan anlaşıldığı üzere doğru kişiyi MİM'lemişim:)

    Sevgili Müge yazını gülümseyerek ve
    keyifle okudum.

    Kalemine kuvvet diyelim.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili aa,
    Biliyorum :) Ama burada adın geçmeseydi, içime sinmezdi.

    Sayın Adsız,
    Çok teşekkür ederim.

    Sevgili Catharsis,
    'Özel' bir kişi tarafından MİM'lendiğimi bir kez daha söylüyorum. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. sevgili Müge seni kırmamaya özen göstericem,her nekadar yazıyla kendimi anlatmak zor olsa da!
    Bu arada sen seni çok güzel anlatmışsın tebrikler.

    YanıtlaSil
  8. Nurdancım, bakma sen benim mazeret istemem demelerime... Canın nasılll çekerse öyle yap.. Ben sizlerin adını sayfamda görmekten duyduğum hazla andım sizi.. Yoksa 7 madde falan hikâye.

    YanıtlaSil

hadi söyleyin bi şeyler :)