11 Mart 2011 Cuma

YÜZYILIN UMUMİ TUVALET ÖDÜLÜ






Tuvalette yarenlik mi etmek istediniz, hemen bu tuvalete koşun :)))

Bir süre önce ecnebi memleketlerden birinde rastladığım bu müstesna tuvaletin fotoğrafını çekmeden çıkamazdım, değil mi ama? Önceden haberim olsaydı yanıma birini çağırırdım, fakat hem acilen bir restorana dalmam gerektiğinden, hem de gördüğüm an konsepte karşı vuku bulan şaşkınlığımdan, bir başıma yaşadım orada geçen kısa süreyi.

Kapakların bırakılış şekline bakılırsa, en son girenlerin cinsiyet farkı hemen anlaşılıyor. "Ben yatağın sağ tarafında yatarım" diyen bir hanım varmış sanki ortamda (karşıdan bakışta soldaki). Fırçalar ise kişiye özel; 'herkesin pisliği kendine' saygısal duruşuyla, iki ayrı fırça hizmete sunulmuş.

Ama çöp kovasında 'hayat müşterekse, kağıtlarımız ya da diğer bil'umum atıklarımız bir arada olsalar da sorun yok' sevgisel paylaşımı da dikkat çekmiyor değil hani :) Aynı özen ve hassasiyeti ortak tuvalet kağıdı rulosunda da fark etmemek imkansız. "İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız" temalı bu rulonun kullanımında, önceliğin kime verileceği konusu ise, demokratik olarak çözülecektir diye düşünmekteyim. Mesane ve/veya bağırsak deşarjını önce tamamlayan, rulo hakkında önceliği de doğal olarak alacaktır. Yalnız kağıdın koparılmasına yardımcı olan tırtıklı kısım, bayan tarafında, dikkat ederseniz. Bu acaba şu mu demek oluyor: kadın erkeğine kağıt takdimini yapmalı (?) Hizmette sınır yoktur, demenin arapçası bu mudur?

Duvar kağıtlarındaki modernlik hoş görünmekle birlikte, hafif kasvet hissi de vermiyor değil. Pozitif bakış açımızı zorlarsak, işlemler sırasında konsantrasyon bozmamak, dikkat dağıtmamak adına bu seçim yapılmış diyebiliriz.

Klozet kapaklarındaki renk seçimine ise diyecek bir şeyim yok. Ahşapın sıcaklığı dışavurumsal olarak izdüşülmüş.

"Adamlar yapıyor abi" dedirtecek kadar gıpta ve biraz da hasetle takdirlerimi sunar, çağdaş uygarlık düzeyine erişme yollarında bu türden tuvaletlere bizim de erişmemizi can-ı gönülden dilerim :)))

12 yorum:

  1. Ne demiş Syrano de Bergerac:
    "İstemem eksik olsun"
    :)))

    YanıtlaSil
  2. hahh hahhh hahhhh çok güzel bir foto ve de yazı. Adamlar her konuda medeni ve ileri bizim daha çoookkkk zamanımız var o seviyeye ulaşma konusunda... :)))

    YanıtlaSil
  3. tabii canım, daha çok işimiz var bizim bu düzeye ulaşmak için :))))))

    YanıtlaSil
  4. Bu ne yaa :)) Öldüm gülmekten :))) Nasıl bir yazıdır bu böyle :)))

    YanıtlaSil
  5. müge, bugün beni güldürebilen tek şey sen oldun. neredeyse kapkara içim... ama şuna bak ya, biri hayallerimi gerçek kılmış, ha ha ha. hep bunu istemiştim ben, benim de olsun.

    kucaklarım kocaman.

    YanıtlaSil
  6. bence mantıklı. kabızken canı sıkılıyor insanın. evimiz de değil ki kitap mitap okuyabilelim. muhabbet ederiz işte, fena mı olur?

    YanıtlaSil
  7. önünde bir fiskos masası ve 2 kahve eksikmiş mügeciğim:)))

    YanıtlaSil
  8. Konu ile ilgili yorumlarina, anlatimina bayildim. Konsantrasyonu bozmamak icin dikkat edilen ayrinti super! Harikasin!

    YanıtlaSil
  9. Kızlaaarr çok sağolun yorumlarınız için!!! :)

    bendeniz wc'de, kuaförde, alışverişte, bir yerde sıra beklerken vs çabuk sıkılan biri olarak bu dizaynı kendime pek uygun bulmadım :))))

    YanıtlaSil
  10. çok güzel bi post olmuş gülürek okudum ellerine sağlık.. :)) hehe süper

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkür ederim Siyah Süt :) sevindim gülmene ;)

    Hoşgeldin... :)

    YanıtlaSil

hadi söyleyin bi şeyler :)